skip to Main Content

Zeeland veroveren met innovatie inspiratie

De afgelopen weken ben ik als Frisconnector door heel Zeeland geraced! Ik ben hier opzoek gegaan naar de uitdagingen en ontwikkelingen binnen deze mooie provincie, die we natuurlijk vooral kennen van de nummers van BLØF.

zeelandIk heb hier ontzettend veel leuke en inspirerende gesprekken gevoerd met onder andere afdelingshoofden, procescoördinatoren en directeuren over de ontwikkelvraag binnen de organisaties.

Het is mij opgevallen dat er veel ambities zijn binnen de organisaties om de dienstverlening te verbeteren en beter aan te laten sluiten op de belevingswereld van de inwoner. Vooral in het Sociaal Domein is er in Zeeland urgentie om anders te gaan werken en meer naar buiten te gaan. Onze specialiteit! Dit vraagt een andere manier van werken bij de huidige medewerkers en daarmee betekent dit direct een stukje organisatieontwikkeling.

Spannende vraagstukken in Zeeland zijn bijvoorbeeld:

  • In plaats van de klassieke ‘hark’ als organisatiestructuur, willen Zeeuwse organisaties meer werken met processen en projecten om gerichter aan te sluiten op de leefwereld van inwoner;
  • DE grote vraag: “Hoe gaan we de inwoner concreet betrekken bij het ontwikkelen van plannen?” Een grote uitdaging blijft het triggeren en betrekken van jonge mensen;
  • ‘Hoe’ gaan we dan anders werken? En welke gevolgen heeft dit voor mij en de rest van de organisatie? Welke resultaten gaan wij hiermee behalen?

Veel vragen dus, waar we het antwoord op gaan ontdekken. Ondertussen ben ik uitgenodigd voor pizzasessies en innovatiedagen in Zeeland om hier verder op in te gaan. Ik kijk er erg naar uit om meer verhalen te horen en te gaan puzzelen. Hoe kunnen wij als Jong&Fris hiermee helpen en wie durft het experiment met ons aan?!

Ik zie ontzettend veel mooie kansen in deze zuidelijke provincie en je zult mij hier nog zeker vaak doorheen zien crossen!

Geschreven door Melissa Westerbos

Back To Top
× Neem contact op