skip to Main Content

WSVV – verbeterde keurvergunning

De vraag van Waterschap Vallei en Veluwe (WSVV) was: hoe maken we onze keurvergunningen beter leesbaar én omgevingswetproof? ‘Er staat veel ingewikkelde informatie in een vergunning, om juridische redenen. Of die informatie gelezen wordt, betwijfelen we,’ aldus de teamleider VTH. Dit vroeg om een verbeterde keurvergunning.

Frisdoener in actie:

Onze Frisdoener Kimberly ging in gesprek met de klant van WSVV en spiegelde hun feedback aan de mogelijkheden binnen de organisatie. Hier kwam een actielijst uit die de klant én het integrale team blij maakte. Onder haar begeleiding werd in een innovatielab stapsgewijs de verbeteringen doorgevoerd. (De aanname van de teamleider bleek overigens waar: slechts 40% van de bevraagde inwoners gaf aan de vergunning te lezen en deze groep bestond voor 100% uit mensen met een juridische of ambtelijke achtergrond.)

Jong&Fris heeft ons team in beweging gekregen en geleerd met andere ogen naar onze eigen dienstverlening te kijken. Met Vergunning 2.0 willen we een voorbeeld zijn voor andere overheden.

Het frisse resultaat:

De gehele informatievoorziening van de keurvergunning verbeterd en gedigitaliseerd. De vergunning 2.0:

is interactief
heeft een prikkelend en samenvattend voorblad
heeft minder pagina’s (!)
is in eenvoudige taal geschreven

Ook het onderliggende proces is geoptimaliseerd en (verder) gedigitaliseerd. Om de hele afdeling VTH meer klantgericht en eenvoudig te laten communiceren gaf Kimberly een Belevingssessie Eenvoudig Communiceren. Na Kimberly’s vertrek ging het project overigens gewoon door en nam het team complexe vergunningen onder handen.

Vergunningen 2.0 werkte aanstekelijk, want voor haar vervolg opdracht begon Frisdoener Kimberly aan Handhaving 2.0 bij WSVV. Lees er hier meer over! Hieronder kun je alvast een voorproefje van de Vergunning 2.0 bekijken:

Tip: beweeg de scheidingslijn in het midden voor meer of minder informatie!

Verbeterde KeurvergunningVerbeterde Keurvergunning
jong en fris

Wil je meer weten over de aanpak van Jong&Fris of onze opdrachten over betere dienstverlening en communicatie? We vertellen je er graag over!

Sandi Dijakovic
Initiator bij Jong&Fris

  06 24 22 12 16
  sdijakovic@jongenfris.nl

Back To Top
× Neem contact op