skip to Main Content

Frisdoener Olga over haar vervolgopdracht @ HH Rijnlands

-Goedemorgen, wat leuk dat je er weer bent! We zagen je naam al op de lijst staan, welkom!-

Dat is nog eens een begroeting op een regenachtige maandagochtend. Het is alweer een paar maanden geleden dat ik hier mijn eindpresentatie met de resultaten en de aanbevelingen heb gehouden. Wat hier is? Hier is Hoogheemraadschap Rijnland, een  waterschap gelegen in Leiden.

Vol frisse moed stap ik binnen op de eerste dag van mijn vervolgopdracht. Een vervolgopdracht dat op mijn eigen aanbevelingen is gebaseerd. Aanbevelingen om een team met bevlogen en loyale medewerkers naar een hoger niveau te tillen en op de kaart te zetten. Hoe ik dat ga doen? Door samen met de teamleden een visie voor het team te schrijven. Waar zien ze zichzelf en hun team over 5 jaar? Waar staan ze voor, wat is hun toegevoegde waarde? Maar ook: welke randvoorwaarden zijn er vanuit de organisatie? De teamvisie dient natuurlijk wel binnen de organisatievisie te passen.

Daarnaast kijk ik samen met de teamleden naar hun werkprocessen. Wat zijn de triggers en de output? Hoe passen de processen binnen de overige processen binnen de organisatie? Waar is sprake van overlap en raakvlakken? Welke processen ontstaan ad-hoc en welke processen zijn voorspelbaar? De processen brengen we in kaart, een schematisch overzicht van waarde creatie en de (mogelijke) samenwerking zowel binnen het team als met overige teams binnen de organisatie.

Ook kijk ik naar de competenties binnen het team op dit moment en de nodige competenties voor een vooruitstrevend, innovatief en tactisch team van de toekomst. Er is veel binnen het team, maar een durfal met een frisse blik zal het team niet misstaan.

Aan het einde van mijn tweede “eerste week” bij de opdrachtgever verbaas ik me erover hoeveel mensen ik nog ken van de vorige keer, maar ook hoeveel mensen mij herkennen. Ook krijg ik veel positieve reacties op het filmpje met de resultaten dat ik op intranet plaatste bij het afronden van mijn oorspronkelijke opdracht. Niet alleen de toegankelijke vorm van een Powtoon spreekt mensen aan, maar wordt de terugkoppeling erg gewaardeerd. Het resultaat van hun input.

Acclimatisatie periode is kort. Makkelijk en snel vind ik de weg naar het bedrijfsrestaurant, maar ook naar de juiste informatie.

 

Back To Top