skip to Main Content

Frisdoener Kadhy over haar eerste werkweek @ HHNK

De eerste werkweek van de perfectionist is begonnen bij HHNK als frisdoener: procesmedewerker. De bedoeling was dat ik op mijn eerste werkdag alleen de vier Hoogwater draaiboeken van HHNK zou doornemen om een idee te krijgen van de organisatie en mijn werkzaamheden. Maar.. mijn handen begonnen te jeuken en kon ik het niet laten om toch een begin te maken met het analyseren van de draaiboeken. Omdat ik best kritisch ben, vielen mij al snel bepaalde punten op. Dit vertelde ik dan ook aan mijn leidinggevende en hij was al aangenaam verrast met mijn bevindingen. Wat mij een enorme boost heeft gegeven! Ik had voor mezelf dan ook gelijk duidelijk hoe ik alles wilde aanpakken.

Als ik werk, ga ik er helemaal op in. Dit betekent dat ik met mijn oordopjes in naar mijn muziek luister en mijn takenlijst afwerk. Ik kom daarom niet echt in contact met collega’s. Daarom heb ik gelijk bij de kennismaking met sommige collega’s koffie afspraken ingepland om hen beter te leren kennen. Ik heb tot nu toe met vier medewerkers een koffie-date gehad. Maar hier zal ik zeker niet mee stoppen. Naar mate ik meer verantwoordelijkheden krijg, zal ik mijn collega’s ook beter leren kennen dus dat komt helemaal goed!

Omdat ik een burn-out heb, is het werken wel even wennen voor mij. Nieuwe mensen om je heen, het vroeg opstaan, drie dagen lang acht uur werken, en alle prikkels om je heen, is toch anders dan dat ik gewend ben. Door mijn burn-out moet ik heel goed omgaan met mijn energie en alleen dingen doen die mij energie geven. Nou, ik kan met een gerust hart zeker zeggen dat ik veel energie krijg van mijn werkzaamheden!

De eerste dag kreeg ik een rondleiding van mijn leidinggevende. Ik kreeg o.a. een korte geschiedenisles over HHNK. Ik werd ook gelijk voorgesteld aan verschillende collega’s. Ik ben alleen niet zo goed in het onthouden van de namen, maar dat komt wel goed! It takes time. Op mijn tweede werkdag kon ik al in alle programma’s werken die ik nodig heb voor mijn werkzaamheden. Ik heb zelfs een telefoonnummer gekregen, zodat medewerkers mij kunnen bereiken. Al met al ben ik zeer goed ontvangen door mijn collega’s van HHNK!

 Ik heb de vergadering bijgewoond van de objectbeheerders en de assetmanagers. Dit was op verzoek van één van de assetmanagers. Deze vergadering gaf mij een indicatie hoe hun werk, en nu die van mij, in elkaar steekt. Ik heb na de vergadering ook aangegeven dat ik dit vaker wil doen omdat dit mij alleen maar zal helpen bij het doen van mijn werk.

Draaiboeken hoogwater
Draaiboeken hoogwater bestaat uit:

  1. Noordzee- en Waddenzeekeringen
  2. IJsselmeerkeringen
  3. Markermeer
  4. Noordzeekanaal

Eén draaiboek bestaat uit vier fases: Alert, Alarm 1, Alarm 2 en Alarm 3. Dit betekent dus dat elke fase in vier boeken te vinden is. Ik ben op dit moment bezig met de alert fase. Ik heb die fase helemaal doorgenomen en geanalyseerd. Hiermee bedoel ik dat ik alle processtappen in een Excelbestand heb verwerkt en mijn nodige vragen en opmerkingen erbij heb vermeld. Deze zullen aan de assetmanagers en andere belanghebbenden worden doorgelicht.

Mavim
Het programma Mavim is voor mij een nieuw terrein, maar ik pak gelukkig dingen snel op. Na mijn korte introductielesje van de kwaliteitsadviseur heb ik, op verzoek van de Clusterhoofd Waterveiligheid, mijn eerste proces (met het RASCI methodiek) in Mavim verwerkt. Daarnaast ben ik ook begonnen met het maken van mijn eigen handleiding. Deze wil ik uiteindelijk ook aan de organisatie geven.  

Al met al is de perfectionist zeer te tevreden met haar nieuwe plek!

Geschreven door Kadhy Bohr, Frisdoener bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Back To Top
× Neem contact op