skip to Main Content
Ruimte binnen het ruimtelijk domein

Het ruimtelijk domein van nu verschilt als dag en nacht met het ruimtelijk domein van een paar jaar geleden. Eerst waren er allemaal eilandjes van specialistische vakgebieden zoals milieu, ruimtelijke ordening en water. In de loop van de tijd zijn deze eilandjes steeds meer samengesmolten waardoor ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kijken we nu veel meer naar het grotere geheel en de samenhang tussen deze vakgebieden. We leren nu om te schakelen tussen verschillende vakgebieden terwijl voorheen de nadruk vooral lag op kennis hebben over een bepaald vakgebied. De Omgevingswet is hier een mooi voorbeeld van. Een wirwar aan regels wordt nu in één wet gegoten die alle wetten op het gebied van de leefomgeving vereenvoudigt en bundelt.

Tegelijkertijd verschuift de aandacht van gemeentelijke plannen naar initiatieven van de inwoners zelf. Hierdoor zijn organisaties veel meer bezig met de behoeften van de doelgroep in plaats van met de interne processen. Er komt dus eigenlijk wat meer ruimte voor de inwoner in het ruimtelijk domein.

Deze veranderingen zorgen ervoor dat het dagelijkse werk binnen publieke organisaties enorm verandert. Het nieuwe beleid vraagt ook om een nieuwe werkwijze. En er zijn niet alleen nieuwe procedures nodig om die nieuwe werkwijze uit te voeren, er is ook een andere mindset nodig om het toe te kunnen passen in de praktijk. Hierdoor verandert de benadering van zowel bestuurlijke als ambtelijke functies.

En hoe kun je als organisatie dan vorm geven aan deze nieuwe benadering? Waar begin je, wat worden de nieuwe doelstellingen en hoe zorg je ervoor dat dit door de hele organisatie opgepakt wordt? Het is een hele (leuke) uitdaging om een nieuwe benadering en werkwijze te implementeren in een organisatie, zeker als bepaalde routines jarenlang de standaard zijn geweest. Van dit soort verandertrajecten krijgen wij energie en die delen we graag met je. Wij kijken met een frisse blik naar alle kansen en mogelijke oplossingen die er zijn voor de uitdagingen die gaandeweg zichtbaar worden. Ben jij benieuwd met welke kansen we samen aan de slag kunnen gaan? Bel ons dan gerust, we houden van sparren!

Niets is zo uitdagend als veranderen

Dus laten we samen het ruimtelijke domein veranderen

Hier zijn wij voor gemaakt

Binnen het ruimtelijk domein nemen wij verschillende rollen op ons. Dit doen wij op een moderne en innovatieve manier. Onze frisse blik geeft nieuwe inzichten. We stellen vragen die jou verder helpen en zetten het resultaat voorop.

Je kunt ons bijvoorbeeld vinden in de rol van:

Projectleider Operatie Steenbreek
(Junior) Adviseur Ruimtelijke Ordening
Omgevingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling
Adviseur Omgevingswet
Strateeg Ruimtelijk Domein

Dit zijn wij

Young Professionals met een frisse blik en een doe-mentaliteit. Wij noemen onszelf daarom Frisdoeners. Wij bekleden verschillende functies en komen in verschillende kleuren en maten. Ondanks de uiteenlopende rollen hebben Frisdoeners veel met elkaar gemeen. We hebben namelijk allemaal een bepaalde mindset en een frisse kijk op publieke organisaties met een frisse aanpak.

Frisdoeners zijn:

Energiek en werken graag met verschillende soorten mensen
Adaptief en doen wat nodig is, in plaats van wat een functieomschrijving zegt
Leergierig en begrijpen dat fouten maken daar een logisch onderdeel van is
In staat om de huidige manier van denken en handelen uit te dagen
Sociaal ingesteld en hebben brede interesses
Makkelijk in de communicatie en geven hun mening
Ambitieus en willen de wereld beter achterlaten dan zij haar aangetroffen hebben
Wij zorgen voor vernieuwing en innovatie binnen
Bij o.a. deze organisaties
Bij o.a. deze organisaties

Ik kan een frisse blik gebruiken

Heb je een uitdaging waar wij jou bij kunnen helpen of ben je benieuwd welke meerwaarde wij kunnen hebben voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en daag ons uit, we denken graag met je mee.

Sandi 2

Sandi Dijakovic
Initiator van Jong&Fris

Jong en Fris Lotte -HR-uitsnede

Lotte Dekkers
Fris Connector bij Jong&Fris

Yesss ik ben een Frisdoener!

Heb jij de kwaliteiten van een Frisdoener en wil jij graag bij een (semi-)overheidsinstelling aan de slag met een toffe opdracht? Kom dan eens langs, ik drink graag een kopje koffie met je om je te leren kennen.

Back To Top