skip to Main Content
Van kennis naar vaardigheden

In de wandelgangen horen we steeds meer geluiden over veranderingen op het gebied van organisatieontwikkeling. De technologieën, systemen en structuren worden ingewikkelder. Misschien wel zo ingewikkeld en complex dat de huidige manier van organiseren aangepast mag worden. Dit brengt niet alleen enorme kansen met zich mee, maar ook een lading aan uitdagingen. En hoe kun je hier dan mee omgaan, als organisatie en als persoon?

Als de antwoorden niet meer voor het oprapen liggen, dan zit er maar één ding op: aan een avontuurlijke zoektocht beginnen om toch antwoorden te vinden. Want als de wereld meer van ons gaat vragen, dan moet je als organisatie kijken hoe je met deze uitdagingen om wilt gaan. Tijd om te vernieuwen dus!

Voorheen maakte inhoudelijk kennis je een steengoede professional. Nu zijn er meer vaardigheden nodig om uit te blinken, zoals aan kritisch denken, creativiteit, het oplossen van complexe problemen en intelligente ongehoorzaamheid. Ook is het dan handig om van een traditionele harkstructuur met losse eilandjes over te gaan naar integrale samenwerking met een platte en flexibele structuur. Jouw organisatie zit waarschijnlijk bomvol mega slimme mensen die dit allemaal in zich hebben, maar nog niet weten hoe ze het kunnen inzetten. Met onze frisse blik halen wij de creatieve intelligentie bij mensen naar boven. Zo kunnen zij beter omgaan met alles wat er op hen afkomt en is de organisatie als geheel helemaal klaar voor de toekomst. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een andere mindset met een aanpak die inspirerend en aanmoedigend is.

Wij helpen organisaties graag om te leren surfen op de golven van verandering in plaats van alleen maar meedeinen. Om dit te doen, moeten we met z’n alle verliefd worden op het probleem van onze klant, in plaats van op onze eigen oplossingen. Voor je het weet ben jij dan mensgericht en kort-cyclisch aan het werken. En weet je wat het mooie hiervan is? Dit tilt niet alleen jouw dienstverlening naar een hoger niveau, het is ook heel fijn voor alle mensen binnen jouw organisatie. Een win-win situatie dus.

Waarom alleen maar meedeinen

Als je ook kunt surfen?

Hier zijn wij voor gemaakt

Binnen moderne organisatieontwikkeling nemen wij verschillende rollen op ons. Dit doen wij op een moderne en innovatieve manier. Onze frisse blik geeft nieuwe inzichten, we stellen vragen die jou verder helpen en zetten het resultaat voorop.

Je kunt ons bijvoorbeeld vinden in de rol van:

Implementatie Adviseur
(Junior) Adviseur Organisatieontwikkeling
Scrum Master
Innovatie Aanjager
Projectleider Moderne Organisatieontwikkeling

Dit zijn wij

Young Professionals met een frisse blik en een doe-mentaliteit. Wij noemen onszelf daarom Frisdoeners. Wij bekleden verschillende functies en komen in verschillende kleuren en maten. Ondanks de uiteenlopende rollen hebben Frisdoeners veel met elkaar gemeen. We hebben namelijk allemaal een bepaalde mind set en een frisse kijk op publieke organisaties met een frisse aanpak.

Frisdoeners zijn:

Energiek en werken graag met verschillende soorten mensen
Adaptief en doen wat nodig is, in plaats van wat een functieomschrijving zegt
Leergierig en begrijpen dat fouten maken daar een logisch onderdeel van is
In staat om de huidige manier van denken en handelen uit te dagen
Sociaal ingesteld en hebben brede interesses
Makkelijk in de communicatie en geven hun mening
Ambitieus en willen de wereld beter achterlaten dan zij haar aangetroffen hebben
Wij zorgen voor vernieuwing en innovatie binnen
Bij o.a. deze organisaties
Bij o.a. deze organisaties

Ik kan een frisse blik gebruiken

Heb je een uitdaging waar wij jou bij kunnen helpen of ben je benieuwd welke meerwaarde wij kunnen hebben voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en daag ons uit, we denken graag met je mee.

Sandi 2

Sandi Dijakovic
Initiator van Jong&Fris

Jong en Fris Lotte -HR-uitsnede

Lotte Dekkers
Fris Connector bij Jong&Fris

Yesss ik ben een Frisdoener!

Heb jij de kwaliteiten van een Frisdoener en wil jij graag bij een (semi-)overheidsinstelling aan de slag met een toffe opdracht? Kom dan eens langs, ik drink graag een kopje koffie met je om je te leren kennen.

Back To Top