skip to Main Content
Wij zijn echte datajunkies

Publieke organisaties krijgen de komende tijd met allerlei uitdagingen te maken. Wat dacht je van veranderende wetgeving, bestuurlijke decentralisatie en razendsnelle technologische innovatie? Hallo zeg. Dat is niet niks. Dit betekent dat er hardlopend mensen nodig zijn die een verbinding kunnen maken tussen strategie, organisatie en informatiemanagement. Want het snijvlak tussen bestuurlijke processen, informatievoorziening en IT wordt steeds groter. En dan kun je als organisatie heel goed alleskunners gebruiken die diep van binnen informatielovers of datajunkies zijn.

Het is geen geheim dat er veel bezuinigingen doorgevoerd moeten worden in de publieke sector. Om de kwaliteit van de dienstverlening gelijk te houden (of misschien zelfs wel te verhogen), worden verschillende diensten gedigitaliseerd. Hierdoor is IT niet meer puur IT, maar steeds meer informatiemanagement. Door deze verschuiving is het van belang dat informatiemanagers een bijdrage kunnen leveren op tactisch en strategisch niveau. Zodat ze echt kunnen meedenken hoe de dienstverlening verbeterd kan worden en hoe organisatieontwikkelingen omgezet kunnen worden in concrete veranderprogramma’s. Zo kan het onderste uit de informatievoorzieningskan gehaald worden. Wil je de huidige informatiestromen in kaart brengen of overstappen naar een nieuw systeem? No problemo, wij kunnen je helpen om hiermee aan de slag te gaan.

Er gaat ook een wereld open op het gebied van data. Wist je dat criminaliteit terug te dringen is dankzij data? Op basis van analyses kan bijvoorbeeld bepaald worden welke delicten waar en wanneer waarschijnlijk gaan plaatsvinden. Hierdoor kan de politie heel effectief ingezet worden. Vaak wordt er al heel veel data verzameld door organisaties zonder de maximale opbrengst eruit te halen. Want de vertaalslag van data naar heldere inzichten is nog niet zo makkelijk en wordt daardoor nog niet altijd gemaakt. Een mooie kans dus, om hiermee aan de slag te gaan.

Maar ja, waar begin je dan? Met de komst van de AVG-wet staat datagebruik natuurlijk in de spotlights. En het laatste wat je als publieke organisatie wil, is per ongeluk de privacy van mensen schenden. Gelukkig kun je heel veel bereiken op het gebied van informatiemanagement en data-analyses terwijl je iedereens privacy volledig respecteert. En wij zijn zo thuis in de digitale wereld, dat we organisaties met veel plezier door het data- en informatiedoolhof leiden. Als volwaardige sparringspartners gaan we bruggen bouwen tussen vakgebieden om samen tot nieuwe inzichten te komen. Ben jij benieuwd welke kansen wij zien binnen jouw organisatie? Geef ons dan eens een belletje.

Van big data

Naar big succes

Hier zijn wij voor gemaakt

Binnen informatiemanagement nemen wij verschillende rollen op ons. Dit doen wij op een moderne en innovatieve manier. Onze frisse blik geeft nieuwe inzichten, we stellen vragen die jou verder helpen en zetten het resultaat voorop.

Je kunt ons bijvoorbeeld vinden in de rol van:

(Junior) Adviseur Informatiemanagement
Data scientist
Agile Coach
Business analyst
Scrum Master

Dit zijn wij

Young Professionals met een frisse blik en een doe-mentaliteit. Wij noemen onszelf daarom Frisdoeners. Wij bekleden verschillende functies en komen in verschillende kleuren en maten. Ondanks de uiteenlopende rollen hebben Frisdoeners veel met elkaar gemeen. We hebben namelijk allemaal een bepaalde mind set en een frisse kijk op publieke organisaties met een frisse aanpak.

Frisdoeners zijn:

Thuis in de wereld van data
Energiek en werken graag met verschillende soorten mensen
Adaptief en doen wat nodig is, in plaats van wat een functieomschrijving zegt
Leergierig en begrijpen dat fouten maken daar een logisch onderdeel van is
In staat om de huidige manier van denken en handelen uit te dagen
Sociaal ingesteld en hebben brede interesses
Makkelijk in de communicatie en geven hun mening
Ambitieus en willen de wereld beter achterlaten dan zij haar aangetroffen hebben
Wij zorgen voor vernieuwing en innovatie binnen
Bij o.a. deze organisaties
Bij o.a. deze organisaties

Ik kan een frisse blik gebruiken

Heb je een uitdaging waar wij jou bij kunnen helpen of ben je benieuwd welke meerwaarde wij kunnen hebben voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en daag ons uit, we denken graag met je mee.

Sandi 2

Sandi Dijakovic
Initiator van Jong&Fris

Jong en Fris Lotte -HR-uitsnede

Lotte Dekkers
Fris Connector bij Jong&Fris

Yesss ik ben een Frisdoener!

Heb jij de kwaliteiten van een Frisdoener en wil jij graag bij een (semi-)overheidsinstelling aan de slag met een toffe opdracht? Kom dan eens langs, ik drink graag een kopje koffie met je om je te leren kennen.

Back To Top