skip to Main Content
Van beleid naar realiteit

De wereldbevolking groeit en groeit. Rond 2050 zullen er zo’n 9 miljard mensen rondlopen. En we worden ondertussen met z’n allen ook steeds rijker. Fantastisch toch? Nou, het brengt ook wat uitdagingen met zich mee. Doordat steeds meer mensen kunnen genieten van wat luxe in hun leven, groeit de impact van de mens op de aarde. De natuurlijke hulpbronnen – zoals water en voedsel – worden steeds schaarser, terwijl het aantal mensen op aarde juist toeneemt. De wereldwijde klimaatverandering begint lokale problemen te veroorzaken zoals lucht-, water- en bodemvervuiling. Tijd om in actie te komen dus!

Dat duurzaamheid hoog op de beleidskalender staat, blijkt wel uit het Klimaatakkoord van Parijs. Om de klimaatverandering te beperken, hebben 174 landen met elkaar afgesproken om aan de slag te gaan. Maar ja, een handtekening op een papiertje is natuurlijk niet voldoende om dit ook werkelijkheid te maken. Mensen over de hele wereld zijn opzoek naar duurzame alternatieven en oplossingen. Van heel simpel tot heel complex om ervoor te zorgen dat onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen een mooie toekomst krijgen.

Lokale organisaties zoals gemeenten en waterschappen dragen hieraan bij door duurzame ontwikkelingen te stimuleren. De ene gemeente juicht bijvoorbeeld elektrisch rijden heel erg toe door veel elektrische oplaadpunten te plaatsen en de andere regelt leuke kortingen op zonnepanelen voor inwoners. Links en rechts zijn er al veel mooie ontwikkelingen in gang gezet. Zoals bijvoorbeeld Operatie Steenbreek en De Eiwittransitie. En er zitten natuurlijk nog veel meer projecten in de pijplijn die ervoor zorgen dat de komende generaties ook kunnen genieten van deze mooie aardbol. Mooie kans dus voor publieke organisaties om écht het verschil te maken op het gebied van duurzaamheid. Wij helpen je met heel veel liefde om aan de slag te gaan met je mooie voornemens. Met onze frisse blik, enthousiasme en innovatieve aanpak kunnen wij organisaties in de publieke sector helpen om die volgende stap te nemen.

Als wij het niet doen, wie dan wel?

En als we het niet nu doen, wanneer dan wel?

Hier zijn wij voor gemaakt

Binnen het domein duurzaamheid nemen wij verschillende rollen op ons. Dit doen wij op een moderne en innovatieve manier. Onze frisse blik geeft nieuwe inzichten. We stellen vragen die jou verder helpen en zetten het resultaat voorop.

Je kunt ons bijvoorbeeld vinden in de rol van:

Projectadviseur Duurzame Energie
Milieu Adviseur
Begeleider Eiwittransitie
(Junior) Adviseur Duurzaamheid
Projectleider Klimaatadaptatie

Dit zijn wij

Young Professionals met een frisse blik en een doe-mentaliteit. Wij noemen onszelf daarom Frisdoeners. Wij bekleden verschillende functies en komen in verschillende kleuren en maten. Ondanks de uiteenlopende rollen hebben Frisdoeners veel met elkaar gemeen. We hebben namelijk allemaal een bepaalde mindset en een frisse kijk op publieke organisaties met een frisse aanpak.

Frisdoeners zijn:

Energiek en werken graag met verschillende soorten mensen
Adaptief en doen wat nodig is, in plaats van wat een functieomschrijving zegt
Leergierig en begrijpen dat fouten maken daar een logisch onderdeel van is
In staat om de huidige manier van denken en handelen uit te dagen
Sociaal ingesteld en hebben brede interesses
Makkelijk in de communicatie en geven hun mening
Ambitieus en willen de wereld beter achterlaten dan zij haar aangetroffen hebben
Wij zorgen voor vernieuwing en innovatie binnen
Bij o.a. deze organisaties
Bij o.a. deze organisaties

Ik kan een frisse blik gebruiken

Heb je een uitdaging waar wij jou bij kunnen helpen of ben je benieuwd welke meerwaarde wij kunnen hebben voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en daag ons uit, we denken graag met je mee.

Sandi 2

Sandi Dijakovic
Initiator van Jong&Fris

Jong en Fris Lotte -HR-uitsnede

Lotte Dekkers
Fris Connector bij Jong&Fris

Yesss ik ben een Frisdoener!

Heb jij de kwaliteiten van een Frisdoener en wil jij graag bij een (semi-)overheidsinstelling aan de slag met een toffe opdracht? Kom dan eens langs, ik drink graag een kopje koffie met je om je te leren kennen.

Back To Top