skip to Main Content

De meest frisse applicatiebeheerder van GBLT

ApplicatiebeheerderSinds 18 september 2017 ben ik via Jong&Fris werkzaam als Functioneel Applicatiebeheerder bij GBLT in Zwolle.
Vlak nadat ik was afgestudeerd aan het HBO had Lily van Jong&Fris mij op een leuke en aangename manier benaderd. Ze was ook aanwezig bij mijn sollicitatiegesprek in Zwolle. Vanaf de eerste dag kreeg ik een goed indruk van GBLT. Ook werd ik op een leuke en aangename manier ontvangen. Jong&Fris, hartelijk dank voor de support!

Wat doe ik?
Als Functioneel Applicatiebeheerder los ik incidenten op voor mijn collega’s. Een incident komt binnen als een melding. Vervolgens neem ik de melding in behandeling. Bijvoorbeeld, als een applicatie een foutmelding geeft en de gebruiker niet zijn – haar werk kan doen. Het is dan aan mij om het probleem zo snel mogelijk op te lossen voor mijn collega. Ook werken we als Applicatiebeheerders in teamverband om problemen op te lossen.

+1
GBLT had behoefte aan twee nieuwkomers. Op mijn eerste werkdag maakte ik kennis met de andere nieuwkomer. We zijn allebei aangenomen voor dezelfde functie. Daarom hebben we vanaf het begin met z’n tweeën meerdere trainingen gevolgd voor een goede basiskennis. De trainingen waren leerzaam en leuk om te volgen. De tijd vloog voorbij. Bij GBLT worden we ook vaak beschouwd als de ‘Young Professionals’. We zijn één van de jongsten die er als nieuwelingen bij gekomen zijn. “Het is volgens mij vrij uniek om je tegelijk met je
+1 voor te stellen aan de al aanwezige werknemers in een grote organisatie”.

Projecten
Sinds ik werkzaam ben bij GBLT zijn er nieuwe projecten tot stand gekomen. Op dit moment maak ik deel uit van twee projecten. Het eerste project voer ik uit in teamverband. Zo leer ik steeds beter mijn collega’s kennen zowel op mijn eigen afdeling als op de andere afdelingen. Het tweede project voer ik zelfstandig uit. Dit gaat over het uitwerken een verbetervoorstel voor de organisatie. Het verbetervoorstel kun je zien als een creatieve en/of innovatieve oplossing.

Coaching
Naast mijn werk volg ik een coachtraject gericht op persoonlijke ontwikkeling. De opdrachten van het coachtraject zijn voor een groot deel bedoeld om te reflecteren op mezelf. Ook zit er veel variatie in de opdrachten. Zo had ik al snel in het begin een Infographic gemaakt. Niet lang geleden heb ik een filmpje gemaakt als opdracht. Dat was een uitdagende klus en vooral ook leerzaam. Het bestond uit een aantal activiteiten die ik doorlopen had op het werk en situaties uit het coachtraject zelf. Co-creatie stond centraal tijdens deze opdracht.
Het coachtraject is ook bedoeld om:

  • Tot nieuwe inzichten te komen;
  • Het opdoen van inspiratie;
  • Het vergroten van creativiteit;
  • Bewustwording van mijn sterke en zwakke punten.

Frisdoeners
Frisdoeners zijn jonge werknemers die via het bedrijf Jong&Fris geselecteerd zijn voor een baan. Je treedt als frisdoener dan binnen in een nieuwe organisatie als je bent aangenomen. Op vrijdagmiddag 23 februari hebben we met z’n allen een ‘Frisdoenerdag’ gehad. We bestonden uit een groep van de medewerkers van Jong&Fris en de Frisdoeners zelf, waaronder ik. We gingen deze dag samen aan de slag met uitdagende en originele activiteiten. We werden eerst opgedeeld in groepen. Vervolgens hebben we geprobeerd te achterhalen waarom een persoon een bepaalde stap neemt tijdens een beslissing. Het kan heel boeiend zijn om daar eens bij stil te staan. Ik vond het persoonlijk leerzaam en leuk om uit te voeren. Een topdag!

Toekomstvisie
GBLT is een moderne organisatie. We streven er naar om innovatief en vooruitstrevend te zijn. En te blijven! In mijn vakgebied worden deze doelstellingen ondersteund door het verbeteren of vernieuwen van software. Ik vind het leuk, interessant en uitdagend om daar dagelijks aan mee te werken.

Geschreven door Frank Staphorsius

Back To Top
× Neem contact op