skip to Main Content

Een sprong in de digitalisering

Afgelopen jaar ben ik flink in het diepe gegooid. Ik was werkzaam bij een jeugdzorginstelling waar ik werd aangesteld als projectmedewerker. Als projectmedewerker was ik verantwoordelijk voor het opnieuw bedenken, ontwikkelen en implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem volgens de ISO 9001:2015 norm. Ondanks dat ik nog nooit van deze norm had gehoord hield dit mij niet tegen om de uitdaging met open armen aan te gaan. Na één jaar hard werken was daar dan ook het welverdiende certificaat. “Mijn managementsysteem” had de overgang van papier naar de digitale wereld gemaakt en was met vlag en wimpel geslaagd tijdens de externe audit. Tijd voor mij om naar een volgende uitdaging op zoek te gaan, ditmaal als Frisdoener!

 

Binnen Jong & Fris zien wij veel veranderingen als het gaat om informatiemanagement. De digitalisering is volop in ontwikkeling. Bij de digitaliseringsslag komt veel kijken, denk hierbij aan de volgende vragen: hoe richt je het proces opnieuw in met ruimte voor online systemen, hoe zorg je ervoor dat de medewerkers actief meebewegen in het nieuwe proces, hoe zorg je ervoor dat het managementsysteem aansluit bij de klantvraag etc. Om inzicht te krijgen in deze vragen (en vervolgens in de innovatieve oplossingen) is een analytische en frisse blik nodig. Dit is precies waar ik mij vanuit Jong & Fris op richt. Met mijn huidige kennis en drive om creatieve oplossingen te vinden samen met het team kan ik helpen om deze vragen en knelpunten wegnemen.

 

Met creëren en implementeren van het eerder genoemde kwaliteitssysteem, ben ik in aanraking gekomen met de AVG-wetgeving, het inrichten van SharePoint en het ontwikkelen van beleid en processen. Iets waar je zeker mee in aanraking komt als het gaat om informatiemanagement. Als Frisdoener kan helpen om de organisatie op zowel tactisch als strategisch niveau naar een hoger niveau te tillen. Tactisch kan het de effectiviteit van medewerkers verhogen en geeft het klanten/inwoners een gevoel van controle. Daarnaast is het strategisch interessant voor een organisatie omdat de visie en strategie van organisatie gewaarborgd ligt in de informatievoorzieningen.

 

Graag kom ik een keer lang voor een kop koffie om mijzelf voor te stellen. Wie weet kunnen wij wel iets voor elkaar betekenen!

Stuur je mij een mailtje?

Back To Top
× Neem contact op