skip to Main Content

Young Professional – Data Scientist

Vlieg met ons naar nieuwe hoogten

Hallo talent!

Wil jij met data science meerwaarde (leren) leveren voor een organisatie en voor de samenleving?

Top, dan zoeken wij jou!

Ben jij een junior of starter en word jij blij van speuren in grote bakken met data? Dan hebben wij  de traineeship voor jou! Wij zullen jou helpen om jezelf te ontdekken en waar nodig is jouw data en analytische skills verder te ontwikkelen.

Binnen het sociaal domein is de meerwaarde van de data scientist duidelijk bewezen en de behoefte aan meer capaciteit sterk toegenomen. De complexe wereld van jeugdhulp, ondersteuning van mensen met een beperking (Wmo), schuldproblematiek, bijstand en re-integratie en de samenhang met andere velden zoals het onderwijsveld, vergt veel analyse.

 

Wat ga jij doen?

 • Je bekijkt welke behoeften er zijn in de organisatie en helpt bij het verhelderen van vragen voor analyse. Je bepaalt  vervolgens, op basis van je eigen inzichten, welke analyses je gaat toepassen op welke onderdelen van de gemeentelijk databestanden en data uit externe bronnen
 • Je geeft vanuit je analyses bijvoorbeeld inzicht in klantenreizen, bouwt voorspelmodellen en draagt zo bij aan meer kennis en betere keuzes hoe we mensen met problemen kunnen ondersteunen of zelfs problemen kunnen voorkomen, terwijl we de kosten hanteerbaar houden
 • Dit doe je door samen met beleidsmedewerkers en uitvoerende medewerkers kwalitatieve informatie aan je analyses toe te voegen, zodat dit kan leiden tot praktisch bruikbare inzichten en aanbevelingen ten behoeve van beleidskeuzes
 • Je geeft advies aan (beleids)medewerkers en managers over inrichting van dashboards, analyse van gegevens en het meetbaar maken van beleid en je werkt hier zelf actief aan mee
 • Samen met je collega data scientist, die naast het sociaal domein ook actief is op andere gemeentelijke onderwerpen, bepaal je de exacte werkverdeling tussen jullie beiden. Je taken zullen zich in eerste instantie toespitsen op het sociaal domein. Al naar gelang de ontwikkeling van de vraag binnen de organisatie, kan verbreding naar andere onderwerpen plaatsvinden

 

Wat wij jou bieden?

 • Verschillende opleidingsmogelijkheden om jou skill-set te vergroten. (o.a. Analyseren en Visualiseren van Data met Power BI, Data Queries met Transact-SQL, Introductie tot Python voor Data Science, Big Data Oplossing Ontwikkelen met Azure Machine Learning, etc.)
 • Een functie waarin je daadwerkelijk impact kunt hebben, omdat jouw analyses bijdragen aan betere keuzes en daarmee tot verandering voor mensen
 • De ruimte om zelfstandig, in samenspraak met collega’s, te bepalen welke analyses zinvol zijn en dus door jou uitgevoerd worden. Hierbij is een veelheid aan data vanuit interne en externe bronnen beschikbaar. (database van meer dan 55 GB en een kleine 1800 tabellen)
 • Een goede werksfeer met leuke collega’s.

 

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Sociologie of Econometrie. En heb jij veel interesse in Data Science? Dan kunnen wij jou de benodigde opleidingen faciliteren om jou hierin te ondersteunen!
 • Je hebt een kennis op het gebied van toegepast onderzoek, wiskunde en statistiek. Je kunt uitstekend uit de voeten met Excel, R, Cognos of soortgelijke programma’s en je kunt je snel in dergelijke programma’s bekwamen.
 • Kennis van en ervaring met het formuleren van onderzoeksvragen en uitvoeren van data-analyses heb je eveneens; je handelt integer en bent je bewust van de gevoeligheid van data.
 • Vanuit een brede blik weet je de juiste gegevens aan elkaar te verbinden, je werkt graag samen met collega’s vanuit verschillende disciplines en kunt de cijfermatige wereld koppelen aan de (beleids)inhoudelijke.
 • Met goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden ben je in staat om je bevindingen begrijpelijk weer te geven, ook als je gesprekspartners nauwelijks kennis hebben van statistiek. Je prikkelt anderen om met je bevindingen aan de slag te gaan.
 • Tot slot werk je zelfstandig, neem je graag initiatief en ben je klant- en servicegericht.

 

Heb je geen of weinig ervaring? Geen probleem! Als je een relevante opleiding hebt afgerond en een natuurtalent bent in het werken met bovengenoemde programma’s, je leergierig bent en graag je schouders ergens onder zet, dan willen we ook heel graag van je horen!

Ons doel

Een moderne overheid. Dat is waar wij als Jong&Fris blij van worden. Daarom adviseren, trainen en ondersteunen we (semi-)overheidsinstellingen bij verandertrajecten. En dat doen we vaak op een andere manier dan de publieke sector gewend is. Wij zijn doe-professionals die vraagtekens zetten bij de huidige gang van zaken. We dagen de status quo uit en doorbreken routines die niet langer bijdragen aan het doel. Wij vinden ruimte voor mensenwerk belangrijk en daarom zijn wij niet van de one-size-fits-all oplossingen. Met onze mensgerichte aanpak zetten wij de ‘klant’ centraal, bijvoorbeeld de inwoners of de medewerkers. We verplaatsen ons in de klant om het probleem door hun ogen te ervaren. Dit doen wij om hen zo optimaal mogelijk te kunnen helpen. We ontwikkelen en testen onze oplossingen totdat we zeker weten dat het doel bereikt is. Zo zetten wij ons in om de wereld mooier achter te laten dan we haar aantroffen.

Om dit te bereiken zoeken wij een young professional die verliefd wordt op de problemen van de klant, in plaats van op zelfbedachte oplossingen. Iemand die continu leert, tegen de stroom in durft te zwemmen en anderen weet te inspireren met zijn of haar verhaal. En misschien nog wel het belangrijkst: iemand die ideeën kan omzetten in daadwerkelijk doen en creatief omgaat met onmogelijkheden. Als jij dit kunt, noemen wij jou een Frisdoener.

Als je bij ons komt werken dan

Werk je 4-5 dagen per week
Krijg je (on-the-job) coaching
Word je elke dag uitgedaagd
En kun je jezelf ontwikkelen in sneltreinvaart
e7140a32-aec5-46d8-951a-09fd8431c3d1

Word jij hier blij van?

Dan kom ik graag met jou in contact! Stuur een mailtje of geef mij een belletje. Wil je meteen je creativiteit laten zien? Leef je uit, wij houden ervan!

Anoesja van Hazel
Fris Connector bij Jong&Fris

  06 28 50 18 66
  hallotalent@jongenfris.nl

 • Sleep bestanden hierheen of
Wij hebben o.a. samengewerkt met:

Droombaan via de mail

Ben je benieuwd met welke uitdagingen wij bezig zijn en voor welke opdrachten wij nog toppers zoeken? Vul dan je e-mailadres in en laat je inspireren!

Inspiratie over innovatie

Inspiratie nodig om aan de slag te gaan met vernieuwing en innovatie? Sluit je aan bij onze beweging en laat je inspireren door de updates en tips op onze social media kanalen.

Droombaan via de mail

Ben je benieuwd met welke uitdagingen wij bezig zijn en voor welke opdrachten wij nog toppers zoeken? Vul dan je e-mailadres in en laat je inspireren!

Inspiratie over innovatie

Inspiratie nodig om aan de slag te gaan met vernieuwing en innovatie? Sluit je aan bij onze beweging en laat je inspireren door de updates en tips op onze social media kanalen.

Back To Top