skip to Main Content

Beste manager..

Heb jij een favoriete quote die je gewoon lekker laat voelen als je het leest? Waar je misschien iets van hebt geleerd. Die je ogen een klein beetje heeft geopend?

Onlangs had ik zo’n a-ha moment. Ik kwam het volgende citaat tegen: ‘People leave managers – not companies’ WOW!

In deze blog gaan we het verschil zien tussen een ‘pre-Generatie Y’ en een ‘Generatie Y-proof’ manager. Zijn de verschillen echt zo groot? Ja, die zijn fundamenteel.

Laat ik eerst even duidelijkheid scheppen wat betreft het verschil tussen een leider en een manager. Een manager wordt veelal gezien als een onderontwikkeld organisme in vergelijking met een leider. Een leider is mijn ogen extern gericht en een manager intern gericht. Een fundamenteel verschil in talent, mindset, skills and so on and so forth. Managers moeten ervoor zorgen dat ‘het gebeurt op de werkvloer’. Een belangrijke rol dus. Mensenwerk.

In mijn ogen heeft een manager idealiter viertal taken:

-Selecteren (van capabel personeel)
-Verwachtingen managen
-Motiveren en
-Ontwikkelen

Managers (veelal Generatie X of zelfs ouder) hebben een bepaalde manier van managen. Naast politieagentje spelen, wat bij bedrijven nog veel voorkomt (is zo jaren ’90), maken zo af en toe tijd om één van de bovenstaande punten aan te stippen. ‘Ok, nu ga ik eens iemand motiveren’.

Generatie Y kijkt anders tegen het werk aan dat hun oudere collega’s. Het is een verlengde van hun privéleven. Ze hebben vanaf jongs af aan te horen gekregen dat ze de wereld kunnen veranderen. Ze willen authentiek kunnen zijn. Ze willen plezier hebben. Ze willen zich kunnen ontwikkelen (op een manier waar zij zich goed bij voelen!)

Het grootste verschil tussen conventioneel en ‘Generatie Y-proof’ managen:

Selectie: Op basis van ervaring, intelligentie en vastberadenheid vs. vooral op talent (naast de andere drie)
Verwachtingen: Door de juiste stappen te formuleren vs. door kaders aan te geven waar GenY zelf de HOE mag invullen.
Motivatie: Inzicht en ontwikkeling van zwaktes vs. focus en doorontwikkeling van sterktes
Ontwikkeling: Helpen te leren

Tot snel! :-)

Back To Top