skip to Main Content

Frisse Adviseur Dienstverlening (leren en ontwikkelen)

Verander en innoveer als een raket

Hallo talent!


Wil jij de wereld beter maken? En ben je op zoek naar een uitdaging als frisse adviseur?

Top, dan zoeken wij jou!


Jong&Fris een netwerkorganisatie van doe-professionals die de status quo uitdaagt binnen (semi-) overheidsinstellingen. Het is ons streven om de publieke sector te veranderen. Als we met een kritische blik kijken naar verandertrajecten in de publieke sector, dan zien we dat dit vrijwel altijd op een traditionele manier gebeurt: er worden plannen geschreven en de verandering is zowel lineair als top-down. Binnen deze planmatige one-size-fits-all oplossingen is vaak weinig ruimte voor mensenwerk waardoor werknemers het vooral als een extra ballast ervaren. En daarom dagen wij – als Jong&Fris – de traditionele manier van veranderen en innoveren uit. Ons doel is hierbij om zowel de medewerkers als de ‘klant’ (bijvoorbeeld de inwoners) optimaal te helpen. En dat doen we vaak op een andere manier dan de publieke sector gewend is. Onze filosofie en aanpak is gebaseerd op twee werkmethodieken: Design Thinking en Lean Startup. Door deze twee werkmethodieken met elkaar te combineren, is onze aanpak ‘mensgericht en kort-cyclisch’. Het maakt bijzonder weinig uit wat de exacte ontwikkelvraag is, want deze aanpak is overal en altijd toepasbaar. Of het nou gaat om een nieuw beleidsstuk, een nieuw product of een nieuwe dienst, met deze mindset werk je altijd aan een oplossing die aansluit bij de behoefte van de doelgroep.
Dit ga jij doen:


Je gaat aan de slag als Frisse Adviseur bij een gemeente in het mooie N-O van Nederland!

Jij zal vooral jouw aandacht leggen op de transformatie binnen de gemeente met betrekking tot de omgevingswet.

Denk hierbij aan de inwoners, hoe kunnen we de dienstverlening naar inwoners versnellen? Zijn de huidige serviceformules goed genoeg of kunnen ze beter? Zo ja, wat kan er beter en hoe gaan we dit binnen de huidige gemeentelijke processen implementeren?

Denk hierbij ook aan het adviseren over de interne samenwerking binnen de gemeentes, hoe gaan we deze processveranderingen doorvoeren? Hoe gaat men om met deze veranderingen en hoe kunnen we de houding en gedachten intern verbeteren?

De essentie ligt op de ontwikkeling en het leervermogen van de gemeente.

 

Jouw profiel:

  • Minimaal aantoonbaar HBO werk- en denkniveau
  • Ervaring in adviserings- en vernieuwingstrajecten
  • Je hebt kennis van het werkveld en een duidelijke visie op dienstverlening
  • Werkt goed samen in een team en kan ook goed zelfstandig te werk gaan
  • Communicatief en schriftelijk vaardig
  • Je hebt een proactieve houding
  • Je bent goed in het motiverende en stimuleren van anderen

Ons doel

Een moderne overheid. Dat is waar wij als Jong&Fris blij van worden. Daarom adviseren, trainen en ondersteunen we (semi-)overheidsinstellingen bij verandertrajecten. En dat doen we vaak op een andere manier dan de publieke sector gewend is. Wij zijn doe-professionals die vraagtekens zetten bij de huidige gang van zaken. We dagen de status quo uit en doorbreken routines die niet langer bijdragen aan het doel. Wij vinden ruimte voor mensenwerk belangrijk en daarom zijn wij niet van de one-size-fits-all oplossingen. Met onze mensgerichte aanpak zetten wij de ‘klant’ centraal, bijvoorbeeld de inwoners of de medewerkers. We verplaatsen ons in de klant om het probleem door hun ogen te ervaren. Dit doen wij om hen zo optimaal mogelijk te kunnen helpen. We ontwikkelen en testen onze oplossingen totdat we zeker weten dat het doel bereikt is. Zo zetten wij ons in om de wereld mooier achter te laten dan we haar aantroffen.

Om dit te bereiken zoeken wij een young professional die verliefd wordt op de problemen van de klant, in plaats van op zelfbedachte oplossingen. Iemand die continu leert, tegen de stroom in durft te zwemmen en anderen weet te inspireren met zijn of haar verhaal. En misschien nog wel het belangrijkst: iemand die ideeën kan omzetten in daadwerkelijk doen en creatief omgaat met onmogelijkheden. Als jij dit kunt, noemen wij jou een Frisdoener.

Je bent een Frisdoener als je

Advies kunt geven op visieniveau
Kennis maar vooral ook affiniteit hebt met de omgevingswet
Om kunt gaan met politieke gevoeligheid
Gevoel hebt bij de gang van zaken in de omgeving
Makkelijk verbinding maakt en contact legt met collega’s/inwoners
Een vernieuwer bent! (Frisse persoonlijkheid)

Als je bij ons komt werken dan

Kom je bij Jong&Fris in dienst en word je ingezet bij een (semi-)overheidsinstelling in jouw regio
Werk je parttime of fulltime; afhankelijk van de opdracht
Krijg je een marktconform salaris
Krijg je (on-the-job) coaching
Word je elke dag uitgedaagd
En kun je jezelf ontwikkelen in sneltreinvaart
e7140a32-aec5-46d8-951a-09fd8431c3d1

Word jij hier blij van?

Dan kom ik graag met jou in contact! Stuur een mailtje of geef mij een belletje. Wil je meteen je creativiteit laten zien? Leef je uit, wij houden ervan!

Anoesja van Hazel
Fris Connector bij Jong&Fris

  06 28 50 18 60
  hallotalent@jongenfris.nl

  • Sleep bestanden hierheen of
Wij hebben o.a. samengewerkt met:

Droombaan via de mail

Ben je benieuwd met welke uitdagingen wij bezig zijn en voor welke opdrachten wij nog toppers zoeken? Vul dan je e-mailadres in en laat je inspireren!

Inspiratie over innovatie

Inspiratie nodig om aan de slag te gaan met vernieuwing en innovatie? Sluit je aan bij onze beweging en laat je inspireren door de updates en tips op onze social media kanalen.

Droombaan via de mail

Ben je benieuwd met welke uitdagingen wij bezig zijn en voor welke opdrachten wij nog toppers zoeken? Vul dan je e-mailadres in en laat je inspireren!

Inspiratie over innovatie

Inspiratie nodig om aan de slag te gaan met vernieuwing en innovatie? Sluit je aan bij onze beweging en laat je inspireren door de updates en tips op onze social media kanalen.

Back To Top